2009. május 3., vasárnap

Húha! Strandszezon indul…. akkor most zöldségeket beszélek

Most írok pár olyan zöldségről, amik segítenek a téli plusz kilók és centik ledobálásában.

1. Cékla
Fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében és a sav-bázis egyensúly fenntartásában. Ezek alapvetőek egy jól megtervezett tisztítókúra és fogyókúra során. Ezeken kívül számos jótékony hatása ismert, mint például vérképző hatású, a natúr céklalé sikeresen alkalmazható influenza és hűlés ellen, magas vérnyomás kezdeti stádiumaiban, májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésében, valamint pattanások és hajkorpásodás ellen is.
Nyersen, párolva, savanyúságként is fogyasztható.

2. Zeller
Legfontosabb diétás tulajdonsága, hogy megemésztéséhez több energiára van szükség, mint amennyit tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, serkenti a vesék működését és enyhíti az emésztési panaszokat.
Nyersen, vagy levesben és zöldséglé formájában is fogyasztható.

3. Kelbimbó
Szintén több energia szükséges a megemésztéséhez. Magas a víz és a rosttartalma, rengeteg C-vitamint tartalmaz, béta-karotin és ásványi anyagok forrása.
Fogyasztható főzelékként, köretként, rakottasan, önállóan, és levesbe főzve.

4. Brokkoli
Lassan szívódik fel, így lassabban emeli a vércukorszintet, fogyasztását követően később leszünk éhesek. Főleg C-vitamin-, folsav-, és béta-karotin-forrás.
Párolva a legtutibb, így nem veszíti el értékes hatóanyagait.

5. Spárga
A zöldségek királya nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Van benne kálium, foszfor, kalcium, A- B1-, B2- és C-vitamin. Segíti a méregtelenítést és erősíti az immunrendszert.
Fogyasztható párolva és a krémleves is finom.

Sikeres karcsúsodást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése