2009. április 21., kedd

Segítség, allergia!

Tavasz, már megint a jól ismert panaszok és évről-évre rosszabb! Pedig a parlagfű még sehol…

Javaslatom: homeopátia

Hogy miért vagyok a homeopátia lelkes híve? Mert jól alkalmazva mellékhatásmentes és az ún. alkati kezelés az egész szervezetet úgy harmonizálja, hogy az maga győzi le az allergiás hajlamot és állítja vissza az eredeti állapotot. A homeopátia nem veszi el a szervezet szerepét, pusztán megtámogatja abban, hogy felocsúdjon „téli álmából”. Abból az állapotból ahová került a védőoltások, antibiotikumok, szteroid, antihisztamin révén… és még hosszasan sorolhatnám az elnyomó, tünetet eltüntető szerek sokaságát.

Az allegiás tünetek nem egy szezon alatt alakulnak ki. A „tapasztalt” betegek már kora tavasszal elkezdik szedni az antihisztamin hatású szereket, ami sok esetben eredményes is, mert a panaszok szűnnek. A szervezet viszont nem végzi a dolgát. Megteszi helyette a gyógyszer hosszú éveken keresztül.
A pollenallergia egy krónikus folyamat, a homeopátiás gyógyulás ún. alkati kezeléssel történik, melyet a tünetmentes időszakban kell alkalmazni. Bár a kezelés hosszadalmas - akár több évet is igénybe vehet - ám eredményes, hiszen teljes gyógyuláshoz vezet.
Vannak olyan szerek, amelyeket megelőzésként lehet alkalmazni. Ilyenek például a Pollens és a Histaminum nevű homeopátiás készítmények. Ezeket már a szezon indulása előtt két hónappal el kell kezdeni szedni és segítségükkel enyhülnek vagy megszűnnek a kínzó panaszok.
Van aki kevésbé előrelátó és a tünetek jelentkezésekor szeretne akut segítséget. A szerválasztás ekkor az egyedi tünetek alapján történik. A homeopátiás gyógyszer választása mindig személyre szabott. Különbözőek vagyunk, másképp reagálunk a bennünket ért ingerekre, így nincs két egyforma allergiás sem.
A homeopátia nem az „egyféle gyógyszerrel kezelünk valamit” tudománya. Megadja a választás szabadságát és arra bíztatok mindenkit, bátran próbálja ki, mint lehetséges alternatívát a gyógyulásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése