2009. április 8., szerda

Életünk energiája – Meridián diagnosztika

Mik azok a meridiánok?
Szervezetünkben létezik egy - az energia áramlását szolgáló - hálózat. Az életenergia (Qí = Csí) a hálózat csatornáiban áramlik. Ezek a csatornák a meridiánok, melyekben az energia meghatározott irányokba és rend szerint kering.
A meridiánok kapcsolatban vannak egymással és a szervezet különböző részeivel. Egy-egy meridián lefutása mentén hol lebukik a mélybe, hol felbukkan a bőrfelszínen. Az akupunktúrás pont nem más, mint a meridiánok felbukkanása a bőr felszínén. A meridiánokat elképzelhetjük úgy, mint egy gyöngyfüzér, ahol a gyöngyök az akupunktúrás pontok.
Milyen meridiánok vannak?
12 páros, 2 páratlan és számos extrameridián létezik. A páros meridiánokat szervekről nevezték el, így van pl. Szív meridián, Máj meridián, Tüdő meridián, Vastagbél meridián. A meridiánok azonban nem pusztán a névadó szerv egészségét biztosítják, szerepük ennél jóval több.
Mire jók hát a meridiánok?
A meridiánokban keringő energia akadálytalan áramlása, feltétele szervezetünk harmonikus működésének. Biztosítják az energiaáramlást a hozzá tartozó szervekben, szervrendszerekben, csigolyákban, fogakban is.
Milyen problémák lehetnek a meridiánokkal?
Minél több akadály kerül az energiaáramlás útjába, annál kevesebb energia áramlik át a testünkön, s annál kevésbé vagyunk képesek részt venni a világ dolgaiban - ez pedig maga a betegség.
Szolgáljon itt pár példa erre:
Ha egy külső behatás, pl. stressz felborítja a Keringés meridián egyensúlyát és ezáltal a rajta áthaladó energia blokkolódik, akkor az megjelenhet visszatérő fejfájás formájában. A megoldás nem a folyamatos fájdalomcsillapító-szedés, hanem az ok feltárása meridián diagnosztikával.
Előfordulhat, hogy egy „csendesen megbúvó” rossz fog – energetikai akadályt jelent az adott meridiánon és a meridiánhoz tartozó szervekben jelentkeznek a panaszok, pl. szívpanasz. Meridián diagnosztika segítségével ez felderíthető és célirányosan a rossz fogat kezelve a szívpanasz is megszüntethető.
Például a Máj meridián zavara által okozott panaszok skálája a menstruációs rendellenességektől a feszülő hasi panaszokon át a szem kötőhártyájának vérbőségéig terjedhet. Ilyenkor a Máj meridián kezelésével szűnnek a panaszok, megoldódik a probléma.
Mi idézhet elő zavart a meridiánokon?
● Vírus, baktérium, gomba, parazita terheltség ● Toxikus hatások, nehézfémek
● Érzelmi, pszichikai terheltség● Fogászati problémák● Öröklött betegséghajlamok● Hegek - műtétből, sérülésből, balesetből● Geopátia és elektroszmog● Gócok, blokádok● Csakrák energetikai és funkcionális zavarai● Vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, hormonhiány
Hogyan lehet vizsgálni és kezelni a meridiánokat?
A meridiánok kezdő- és végpontjain fájdalommentesen a bőr ellenállását mérve feltérképezhetőek a meridiánok és így szervezetünk állapota. Ilyen módszeren alapul a PROGNOS® mérés, mely lehetővé teszi a betegségek korai felismerését, hiszen már akkor jelzi az eltéréseket, mielőtt még azok tüneteket, panaszt okoznának, vagy a hagyományos vizsgálatokkal (pl. labor, röntgen ) kimutathatók lennének. Segítségével felderíthetők a krónikus betegségek hátterei, kimutathatók a szervezetben keletkezett energetikai, működésbeli és strukturális blokádok, így lehetséges azok feloldása is. A rendszerrel nem csupán feltérképezni és diagnosztizálni lehet. Terápia is tesztelhető, a páciens szervezete „választja ki” azt a kezelési módszert amire aktuálisan a legjobban reagál, mint pl. homeopátia, fényterápia, Bach virágterápia, Schüssler-sók, biorezonancia.
A gyógyító feladata a természetes energiaáramlás útjába került akadályok (blokkok) elhárítása, felszámolása és nem csupán a tünetek eltüntetése.
„Amíg a szervezet energetikai egyensúlya fennáll, az ember egészséges” tartja egy több évezredes kínai mondás.

2 megjegyzés:

  1. Miből áll a Bach virágterápia?
    Köszönettel
    Nóri

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nóri,

    Először is üdv a blogomon, örülök Neked!

    A Bach virágterápia virágesszenciákat alkalmaz. Ezek a virágesszenciák természetes és gyengéd módon segítenek akut és krónikus lelki problémák enyhítésében vagy megoldásában, támogatják a személyiségfejlődést.
    Pár példa arra, hogy milyen állapotokban nyújtanak hatékony segítséget: félelem, szorongás, bátortalanság, szomorúság, türelmetlenség, elégedetlenség, agresszió, vizsgadrukk, depresszió, megrázkódtatások, csalódottság, ingerlékenység, apátia, túlterheltség, feledékenység, alvászavarok, rémálmok, irigység, büszkeség, intolerancia, kishitűség, pánik és stressz.
    A virágesszenciák önállóan nem alkalmasak pszichés vagy testi betegségek gyógyítására, viszont minden gyógymódot hatékonyan támogatnak.
    A használhatjuk belsőleg, vagy külsőleg.
    Legáltalánosabb alkalmazási formája, amikor a nyelvünk alá csepegtetjük, vagy egy kevés forrásvízbe, és úgy isszuk meg.

    Használhatók még fürdővízben, borogatásokhoz, orrcseppként.
    Sőt! állatoknál az ivóvízben, virágoknál az öntözővízben.

    VálaszTörlés