2009. május 19., kedd

A mai menü: Biorezonancia

A biorezonancia-kezelés egy olyan energetikai terápia, melynek során a kezelésben az emberi test elektromágneses rezgéseit hasznosítják. Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, ill. kioltás jelenségein alapul. Ennek során a kóros, diszharmonikus frekvenciákat a szervezetből elvezetik, ugyanakkor a meggyengült egészséges rezgéseket felerősítik.

Tessék? Hogy mi van?

...Na jó, jön egy kis magyarázat:
Az emberi szervezet sem csupán egy molekulákból felépülő biokémiai struktúra, vagyis fizikai test, hanem rezgő hullámformák bonyolult és nagyszerű szövevénye. ... és még sorolhatnám. A sejtek minden biokémiai folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.

Ok, de mi van rajtunk kívül?

A bolygónkat körülölelő elektromágneses tér. Ez a tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sokezres kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.

Pár gondolat erről az elektromágneses térről:
A földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeképpen egy rendkívül alacsony, 7.8 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt (Winfried Otto Schumann, München, 1952). Ezt elnevezték az élet alaprezgésének vagy Schumann-frekvenciának, később kísérletek során kiderült, hogy minden élő szervezet kb. negyed óráig bírja ki e nélkül az alapfrekvencia nélkül. Ennek a természetes elektromágneses rezgésnek sokáig nem tulajdonítottak jelentőséget. Ezek a Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban. Ezek a Schumann-hullámok alkotják az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt ez a mező gondoskodik szervezetünk egészségének fenntartásáról.
A NASA megfigyelései szerint az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. E felismerés alapján a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani. A kutatások során még azt is felismerték hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és gyógyítani is lehetséges. A biorezonancia kutatás felgyorsult a NASA nagy érdeklődésének köszönhetően.

Akkor mi az a biorezonancia?

Egy olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál, lényege, hogy ha bármilyen külső hatásra a sejtek hibás utasításokat kapnak, akkor ez az elváltozás mérhető és még idejében helyrehozható.
Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, illetve kioltás jelenségén alapul, ami a különböző hullámoknak a találkozása során következik be. Egyes hullámok erősítik, mások gyengítik vagy kioltják egymás hatását.
Alaptézis, hogy nincsen patológiás működés patológiás rezgések nélkül. Tehát a betegség mindig hibás rezgésként jelentkezik a szervezet elektromágneses képében, vagyis zavar támad a szervezet elektromágneses egyensúlyi állapotában.
Az egészséges hullámokat harmonikusnak, a betegségekre jellemző hullámokat pedig diszharmonikusnak nevezzük. A kezelések lényege, hogy a harmonikus rezgéseket megerősítjük, a diszharmonikus rezgéseket pedig kioltjuk. Ez azt jelenti, hogy ha betegség esetén ellenkező értelmű hullámokat bocsátunk a szervezetre, akkor azzal a sejtek hibás kommunikációját kioltjuk, vagyis magát az okot szüntetjük meg.
A biorezonanciának két ágazata van. Az egyikben a beteg rezgéseinek mérése után azok specifikusan módosítva visszavezetésre kerülnek a páciensre. Ezzel mód nyílik a diagnosztikára és a személyre szabott terápiára is. Hátránya, hogy jelentős eredmény csak hosszabb távú kezelésekkel érhető el.
A biorezonancia másik iránya, a bárki által könnyen használható, kifejezetten az otthoni alkalmazásra fejlesztett készülékek. Ezek diagnosztikai célokra nem alkalmasak, de különböző terápiákra annál inkább, különösen a megelőzési szakaszban. Az ilyen készülékekbe előre kidolgozott frekvencia tartományokat építenek be, amelyek különböző működési zavarok vagy betegségek esetén segítenek helyreállítani a szervezet egyensúlyát. Használatukkal orvosi felügyelet nélkül tartható fenn a folyamatos elektromágneses biostimuláció.
A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját. Nagy előnye, hogy felhasználási területe igen sokrétű, és káros mellékhatása sincs. Csupán arra tanítja meg a szervezetet, amit az valaha - egészséges korában - már tudott.

1 megjegyzés: