2009. június 3., szerda

Gyógyítás színekkel

Ez azért nem új dolog ám! Egyiptomiak, rómaiak, görögök, kínaiak... már éltek a fény és a színek adta gyógyító lehetőségekkel, használták a színek csakrákra és energiaközpontokra gyakorolt pozitív hatását. Például a beteg ablakára olyan színű függönyt raktak, melynek színe az adott betegség gyógyítására szolgált, a beteg pedig ugyanilyen színű ruhát kapott.


Hogyan hatnak a színek?


Már megint a rezgések!

Minden anyag, beleértve az emberi testet, atomokból és atommezőkből áll, melyek meghatározott hullámhosszon rezegnek. A színek gyógyító hatása is sejtjeink rezgőmozgásával áll összefüggésben: a betegségek és rosszullétek ugyanis a sejtek rezgésszámában létrejövő diszharmóniára vezethetők vissza, melyek meghatározott frekvenciájú színek segítségével visszaállíthatók az eredeti egyensúlyi állapotba. Ha egy csakrán keresztül nem tudunk elegendő energiát felvenni a külvilágból, akkor a hozzá tartozó szervek alulműködnek, ezen az adott energiaközpont színével javíthatunk. Ám ha egy szerv túlműködik, akkor a csakra ellentett színével fékezhetjük meg a többletenergiát.

Összességében a színek jótékony hatásúak az anyagcsere-, ideg- és immunrendszerre, érzelmi állapotra, lélekre.


Akkor fessem magam zöldre?


Tul.képp azt is lehet. :)

A színek alkalmazásának a képzelet szabhat határt.

Persze léteznek speciális fényterápiás készülékek, de ezek mellett gyógyító hatású a meghatározott szín energiájával feltöltött víz fogyasztása, vagy természetes esszenciákkal színezett vízben való fürdés, megfelelő színű ruhák viselése, meditáció, vizualizáció.

A színterápia "szelid" kezelés, nincsenek mellékhatásai, nem okoz függőséget.


Ha már a Zöld-et emlegettem...


A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, az elégedetlenség érzését. Helyreállítja a harmóniát - a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát.
A zöld a vidámság színe.

Akinek a kedvenc színe a zöld, elképzelhető, hogy a harmóniára törekszik, és hajlama van gyógyításra. Ha elutasítja a zöld színt, akkor lehet hogy elégedetlen, bizonytalan, érzelmeit eltitkolja. Valószínűleg párkapcsolati nehézségei vannak, vagyis a külvilágból érkező ingerekre adott válaszreakciója nincs összhangban az inger nagyságával vagy minőségével. A színterápia ez esetben is lehetőséget nyújt az értelem és az érzelem egyensúlyának megteremtésére.

A zöld szín főleg száraz, ráncos, idős, törékeny, vízhiányos bőrre ajánlott. Segít megakadályozni a bőr korai elöregedését, elszíneződését, a lógó bőr és a ráncok kialakulását; feszessé varázsolja a tartás nélküli bőrt.
Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válhatnak. Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - kezelhetők.
Csakrája: szívcsakra
Kristályai: smaragd, jáde
Sok zöld az aurában: elégedettség, kiegyensúlyozottság, belső harmónia, egészség

1 megjegyzés: